SENTIR LA FOTOGRAFIA - 09

Noticies » SENTIR LA FOTOGRAFIA - 09

SENTIR LA FOTOGRAFIA - 09
Fill d'emigrants jueus de Rússia, va passar la seva infantesa a Itàlia i França, però la Segona Guerra Mundial va obligar la seva família a emigrar als Estats Units.
Elliott Erwitt va començar prenent fotografies a la fi dels anys 40. Els seus inicis van ser en un estudi fotogràfic a Hollywood i més tard com a fotògraf per a diverses publicacions. En un dels seus viatges va conèixer a Robert Capa, Edward Steichen i Roy Stryker, que es convertirien en els seus destacats mentors.
En 1953 va ser convidat a formar part en la prestigiosa agència Magnum Photos per Robert Capa, un dels seus fundadors, convertint-se, quinze anys més tard, al president de la mateixa.
A la dècada dels anys 60, va començar a realitzar documentals, programes de televisió i llibres. Fins a la data, Erwitt és autor de 18 monografies i segueix treballant en nous títols.
La seva càmera ha fotografiat a molts dels protagonistes de la història contemporània, com ara John Kennedy, Richard Nixon, Ernesto Che Guevara, Nikita Jrushchov, Marilyn Monroe i Jacqueline Kennedy, entre altres.
 
 

Per a mi, la fotografia és un art de l'observació.

Es tracta de trobar alguna cosa interessant en un lloc ordinari ...

He trobat que té poc a veure amb les coses que veus i tot a veure amb la forma en què les vegis.

 

Tota la tècnica en el món no compensa la incapacitat de donar-se conta d'alguna cosa.

Elliott Erwitt