SENTIR LA FOTOGRAFIA - 11

Noticies » SENTIR LA FOTOGRAFIA - 11

SENTIR LA FOTOGRAFIA - 11
Alex Webb (1952, SF, USA) és un dels fotògrafs documentalistes més prestigiosos. La característica principal de la seva obra és la combinació entre un ús especial de la color i la captura de moments decisius. A les fotografies de Webb tot sembla un perfecte ballet sincronitzat. 
Succeeixen diverses històries a el mateix temps en les seves imatges i totes encaixen a la perfecció. La seva obra és molt coneguda en el nostre país a causa de les seves múltiples col•laboracions amb mitjans, destacant EPS.
La seva estètica del color ha estat imitada per molts altres, que han seguit la seva estela sense aconseguir ni la qualitat ni el seu estil personal.
Va començar a treballar com a fotògraf professional el 1974 i el 1976 es va unir a l'agència Magnum com a fotògraf associat. Durant els anys setanta treballa a Llatinoamèrica documentant la vida rural. En aquells anys treballava en blanc i negre. Va ser a partir de 1978 quan va començar a treballar en color i des d'aquesta data realitza el seu treball d'aquesta manera. Ha rebut múltiples premis i la seva obra ha estat exposada a tot el món. El concepte de recerca, de saber exactament que busquem i esperar que els instants succeeixin. Només hem d'estar preparats.
 
 

Només sé com acostar-se a un lloc caminant.

Què fa un fotògraf de carrer, sinó caminar i observar i esperar i parlar, i després observar i esperar una mica més, tractant de mantenir la confiança que l'inesperat, el desconegut, o el cor secret del conegut espera a la tornada de la cantonada.

 

Alex Webb