SENTIR LA FOTOGRAFIA - 12

Noticies » SENTIR LA FOTOGRAFIA - 12

SENTIR LA FOTOGRAFIA - 12
David Jiménez és un fotògraf andalús (nascut a Alcalá de Guadaira, Sevilla, el 1970, habitualment viu i treballa a Madrid) que entén la fotografia com un mitjà que reinventa la realitat, capaç de crear mons habitables pel nostre inconscient, i amb ell construeix una subtil poesia visual.
Llicenciat en Belles Arts per la Universitat Complutense de Madrid el 1993, aconsegueix compaginar pintura i fotografia alhora que completa la seva formació amb la seva assistència a tallers de Koldo Chamorro, Javier Vallhonrat i Jan Saudek, entre d'altres. Des de llavors es dedica exclusivament a la fotografia, desenvolupant treballs personals que en forma de llibres, exposicions i audiovisuals s'han pogut veure en nombrosos llocs d'Espanya i l'estranger, com Madrid, Rotterdam, Varsòvia, Arles, Turín, Atenes, Seül i Bogotà.
El seu interès per la fotografia el va fer començar a viatjar a diferents destinacions com Weimar, Bogotà o l'Índia, on va realitzar un dels seus primers encàrrecs.
Destaca en la seva trajectòria l'haver estat premiat com Fotògraf Revelació en PHotoEspaña 99, la publicació de el llibre Infinit en 2000 i l'exposició d'aquest treball. També va obtenir el primer premi en el Notodofotofest 2005 i el Premi Kaulak Vila de Madrid 2008.
 

Potser és això el que en el fons defineixi l'ésser fotògraf: no el fet d'aconseguir imatges més o menys elaborades, sinó aprendre a mirar.

David Jiménez